Wie zijn wij?

Wij zijn de galacommissie van 2017/2018 en gaan dit jaar voor jullie een sprankelend gala organiseren. In de galacommissie, ook wel de GalaCie genoemd, zitten dit jaar de volgende commissieleden: Isabelle Palstra (voorzitter), Chayenne Janssen (secretaris), Marjolein Lankheet (penningmeester), Rosanne Procee (hoofd PR) en Lina Breukel (hoofd decoratie).

Thema

Mijlen ver weg van de planeet die wij aarde noemen, is er een stelsel waar miljarden sterren zich bevinden. Wij als GalaCie hebben dat stelsel veel dichter bij huis gevonden, namelijk in Utrecht! Hier dansen alle U Dancers de sterren van de hemel. Zo sprankelend hebben wij dit nog nooit gezien, daarom willen wij graag al onze U Dancers en zusjesverenigingen samenbrengen om met ons een licht in de duisternis te laten schijnen.

Avondplanning

18.30 deuren open

19.00 aanvang diner

20.15 deuren open voor het gala

20.30 beginnersworkshop

21.00 start gala

22.30 deuren sluiten

02.00 einde gala

02.15 vertrek bus

Etiquette

Bij een gala horen etiquette voor de uitnodiging en de gala-avond. Allereerst vraagt de heer de dame d.m.v. een handgeschreven brief op een blauw papier met zilveren pen. Hierin vraagt de heer of de dame hem wil vergezellen naar het gala. De dame antwoord hier vervolgens op met een handgeschreven brief op roze papier met een gouden pen.

In de brief nodigt de dame de heer uit om een kopje thee te komen drinken. Tijdens deze visite wordt er niet over het gala gesproken, maar maakt de dame de heer duidelijk, wat hij van haar kan verwachten gedurende het gala. Serveert zij niets bij de thee, dan wijst zij zijn verzoek af. Serveert zij koekjes bij de thee, dan mag hij na het gala niets van haar verwachten. Serveert zij taart, dan is zij in meer dan alleen het gala geïnteresseerd en mag hij haar veroveren na het gala. Serveert ze taart met slagroom, dan heeft hij haar al veroverd.

Wil de heer op het gala een dame ten dans vragen, dan kan hij dit doen door een lichte buiging te maken. De dame stemt hiermee in door eenmaal het hoofd te knikken. Mocht de heer geweigerd te worden, dient hij niet direct naar een andere dame te lopen. Dit om te voorkomen dat zij zich denkt dat zij de tweede keuze is. Andersom is het niet de bedoeling dat een dame die een heer een dans weigert, meteen met een andere heer mee gaat.

Met deze regels in je achterhoofd wordt het zeer zeker een geslaagde en sprankelende avond.

Kaartverkoop

Leden van U Dance die lessen volgen, kunnen tussen 13 maart en 12 april tijdens de lessen een kaartje kopen, voor zichzelf en voor anderen. Zusjes, externen en U Dancers die geen lessen volgen, kunnen een mail sturen naar gala@usdvudance.nl om een kaartje te kopen. Wij verkopen de volgende kaartjes:

- Entree 7.50
- Diner € 27.50
- Bus € 7.50 (maximaal)

Hierbij bestaat het diner uit drie gangen, met verschillende menu keuzes. Bij de prijs van het diner zitten twee drankjes.

De bus zal vertrekken vanaf de Engel na afloop van het gala en rijdt naar Utrecht centraal. De kosten van de bus kunnen lager uitvallen, afhankelijk van hoeveel mensen er mee rijden.

Locatie & route

Restaurant de Engel
Burgemeester Wallerweg 2
3991 DM te Houten

Met het openbaar vervoer (+/- 20 min)

Neem de sprinter richting Tiel via Houten. Dit is één van de mogelijkheden. Er gaan nog meer treinen. Check voordat je gaat de OV app. Vanaf het station van Houten is het nog een stukje lopen.

Voor de terugreis kan je gebruik maken van een bus die vanaf Restaurant de Engel terugrijdt naar Utrecht CS. Let op: deze bus rijdt alleen als er voldoende animo voor is!

Met de auto

Vanaf de A27 houd je rechts aan bij de splitsing en volg je de borden Breda/E311/A27. Vervolgens rechts aanhouden en neem de tweede rijstrook van rechts om afrit 29-Houten te nemen richting Houten. Op de rotonde de tweede afslag naar De Staart. Neem op de tweede rotonde de eerste afslag en rijd door op De Staart. Volg daarna de twee rechterrijstroken om rechtsaf te gaan naar de rondweg. Ga vervolgens linksaf naar de Poort. Tot slot ga je rechtsaf naar de Herenweg en dan ben je gearriveerd bij Restaurant de Engel.

Bij Restaurant de Engel zijn zowel aan zijkant als aan de achterkant van het gebouw voldoende parkeerplaatsen.

Met de fiets (+/- 30 min)

Vanuit Utrecht CS ga je vanaf het jaarbeursplein linksaf richting de Croeselaan. Dan linksaf richting de Mineurslaan en dan weer rechtsaf richting de Croeselaan, dan ga je linksaf om de Croeselaan op te gaan. Sla linksaf naar de Vondellaan en vervolg de weg naar de Baden-Powellweg/de Vondelbrug. Blijf alsmaar rechtdoor rijden en sla dan linksaf naar het Ravelijnpad. Volg het Ravelijnpad en sla dan linksaf naar de Engelsmanplaat. Ga naar links de wadden op en neem het voetgangersviaduct. Ga weer naar links naar de nieuwe Houtenseweg, dit wordt de oude Mereveldseweg. Sla linksaf naar de Fortweg en vervolg je weg naar de oud Wulfseweg. Ga weer naar links en vervolg je weg naar de Lobbendijk. Tot slot sla je rechtsaf naar de Burgemeester Wallerweg en dan bevindt het restaurant zich links van je.